Liha osa toidulaual väheneb

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina enam näeb eestlaste toidulaual liha asemel juurvilju.
Aina enam näeb eestlaste toidulaual liha asemel juurvilju. Foto: Elmo Riig

Oktoobris mittetulundusühingu Loomus ja Eesti Vegan Seltsi tellitud Kantar Emori uuringu tulemustest selgus, et iga neljas Eesti inimene ehk 26,5 protsenti kõigesööjatest Eesti elanikest on vähendanud loomsete toodete osa oma menüüs.

Uuringust selgus, et 9,2 protsenti plaanib vähendada loomsete toodete osa tulevikus ning 1,8 protsenti on loomsetest toodetest kas osaliselt või täielikult juba loobunud. 19,7 protsenti Eesti elanikest, kes käivad väljas söömas, tellib toidukohas alati või tihti taimset toitu.

"Märkimisväärne on ka fakt, et 3,2 protsenti Eesti noortest vanuses 15–24 eluaastat on veganid ehk täistaimetoitlased," ütles mittetulundusühingu Loomus projektijuht Anita Jürson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles