Viljandimaa õpilased ootavad novembris koolidesse ligi 40 külalisõpetajat

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal otsitakse 40 inimest, kes räägiksid koolides õpilastele oma tööst.
Viljandimaal otsitakse 40 inimest, kes räägiksid koolides õpilastele oma tööst. Foto: Kelli Seiton

Mittetulundusühing Tagasi Kooli otsib üle Eesti erinevate ametitega inimesi, kes tutvustaksid lähemalt oma eriala. Viljandimaal ootab külalisõpetajaid tundidesse 40 klassitäit õpilasi. 

Tagasi Kooli kommunikatsioonijuhi Teibi Tormi sõnul selgus üldhariduskoolide rahuloluküsitlusest, et 22 protsenti kaheksanda ja 25 protsenti üheteistkümnenda klassi õpilastest ei tea, mida nad pärast kooli lõppu edasi teha tahavad. See tähendab, et tihti pole õpilastel arusaama, mida üks või teine eriala endast kujutab. Karjäärikuu külalistundides on inimestel võimalik tutvustada oma tööülesandeid ja aidata nii õpilastel hilisemaid valikuid teha.

"Oleme tundidesse registreerumise võimalikult lihtsaks ja mugavaks teinud. Esimest korda pakuvad koolide õpetajad välja konkreetsed ajad ja teemad, millest külalisõpetajatel on lihtne kinni haarata," ütles Teibi Torm. Enim oodatakse inimesi, kes kasutavad töös eesti keele, matemaatika ja geograafiaga seonduvaid teadmisi, ent tunde saab broneerida kõikides õppeainetes.

Viljandimaal otsivad koolidesse külalisõpetajaid muu hulgas Viljandi ja Tarvastu gümnaasium ning Jakobsoni ja Suure-Jaani kool.

Karjäärikuul osalemiseks saab külalisõpetaja valida tunni aja ja teema Tagasi Kooli kodulehelt. Külalistunde saab broneerida 26. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles