Viljandi haiglas sai surma viiendalt korruselt alla hüpanud patsient

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
61-aastane mees hüppas oma palati aknast välja ning suri maja taga.
61-aastane mees hüppas oma palati aknast välja ning suri maja taga. Foto: Marko Saarm

Viljandi haiglas sisehaiguste osakonnas ravil olnud 61-aastane mees avas teisipäeval kella 5.30 ajal palati akna, hüppas sealt välja ning suri saadud vigastustesse.

Haigla koostööteenuste juht Krista Valdvee sõnul ei saanud inimene väiksest aknast välja kukkuda kogemata, samuti ei saanud keegi tema tegevusele kaasa aidata. Osakonnas valves olnud meditsiiniline personal oli küll ärkvel ja toimetas oma ruumides, kuid palatites kehtis veel öörahu ning sinna õed patsientide kutseta ei läinud.

Juhtunu avastati, kui teine palatis olnud raskes seisus patsient hakkas kutsuma õde, et too sulgeks akna. Valdvee seletusel ei teadnud teine palatis olnud mees juhtunust. Et inimene hüppas aknast alla pimedal ajal, polnud juhtunul tõenäoliselt ka pealtnägijaid.

Valdvee sõnul oli aknast alla hüpanud patsient haiglas ravil olnud reedest ning veel eile arutas ta oma raviarstiga pikalt raviplaani. Ta allkirjastas ka eesootavateks uuringuteks vajaliku nõusoleku ega näidanud mingil moel üles kavatsust oma elu kallale minna. Vaimseid häireid arstide teada mehel ei olnud.

Osakonna töötajatele oli juhtunu Valdvee sõnul valus katsumus ning haigla pakub neile vaimset toetust ja professionaalset nõustamist.

* Enesetappudest Sakala üldjuhul ei kirjuta. Et aga kõnealune juhtum leidis aset avalikus ruumis, siis võimalike kuulujuttude ja valeinfo levimise ärahoidmiseks avaldame selle peamised asjaolud.

Copy
Tagasi üles