Ehk sisaldab ka sinu kosmeetikakott putukaid, sarvi ja kanajalgu?

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kõik veganikosmeetikatooted pole looduslikud, on nende puhul kindel, et neid pole loomade peal katsetatud ja need ei sisalda loomseid koostisosi, näiteks jahvatatud sarvi või küüniseid.
Kuigi kõik veganikosmeetikatooted pole looduslikud, on nende puhul kindel, et neid pole loomade peal katsetatud ja need ei sisalda loomseid koostisosi, näiteks jahvatatud sarvi või küüniseid. Foto: Tuulike Kivestu

Veganikosmeetika ei ole peediga põskede punaseks mäkerdamine, vaid kätkeb endas eeskätt meigitarbeid, mida pole loomade peal katsetatud ja mis ei sisalda loomseid koostisosi.

Loomse koostisosa näiteks võib tuua kas või huulepulkades, põsepunades ja lauvärvides sageli kasutatava punase värvaine karmiini, mida saadakse üsna hõlpsalt Lõuna-Ameerika päritolu putuka purustamisel ja jahvatamisel.

Nagu rääkis meigikunstnik Sevil Šukjurova, kes järgib nii toitumises kui kosmeetikatoodete valikul veganipõhimõtteid, siis ega keegi suurelt ütle, et selle ja tolle saamiseks on kasutatud näiteks kašeloti seedekulglast saadud ainet või jahvatatud kukeharja. Ei kuulutata otsesõnu ka, et toodet on loomade peal katsetatud. Euroopa Liidus on kosmeetikatoodete ja nende koostisosade loomade peal katsetamine nüüdseks ka keelatud. Samas on Hiinas Šukjurova sõnul asjad teisiti: seal nõuab seda suisa seadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles