Anu Sööt sai tantsu arendamise eest tunnustust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Sööt pälvis maineka stipendiumi.
Anu Sööt pälvis maineka stipendiumi. Foto: Elmo Riig / Sakala
Eesti tantsukunsti ja tantsuhariduse liidu kaheksandat aastat väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja tunnustusstipendiumi pälvis pikaaegne tantsuvaldkonna arendaja Anu Sööt. Ka möödunud aastal tuli preemia Viljandisse, siis sai selle Eve Noormets.

Anu Sööti tunnustatakse tema pikaajalise pühendunud tegevuse eest tantsuvaldkonna mitmekülgses arendamises. Preemiat välja andva Eesti tantsukunsti ja tantsuhariduse liidu hinnangul on Söödi tööst ja õpetustest mõjutatud hulk praeguseid tantsupedagooge, kes kasutavad oma töös teadmisi tema loovliikumise tundidest. Lisaks vahetule õpetamistööle on Anu Sööt koostanud mitu raamatut.  

Eesti tantsuajaloo suure mõjutaja, tantsija, tantsulavastaja ja pedagoogi Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi eesmärk on tunnustada ning tähelepanu pöörata pühendunud tantsuõpetajatele, kelle töös peegeldub professionaalsus ja sisukus, aktiivsus ja avatus, koostöövalmidus ning tahe panustada Eesti tantsuellu.

Anu Sööt on alates 2009. aastast Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna täiendõppe spetsialist ja 2001. aastast Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna tantsukunsti õppekava tantsupedagoogika lektor. Sööt on panustanud palju tähelepanu ja energiat töösse noortega, sealhulgas juhtinud  erahuvialakooli OMA Stuudio tegevust, olles seal ka tantsuõpetaja, ning töötanud Viljandi waldorfkooli liikumisõpetajana. Lisaks teiste koolitamisele ja avardamisele on Anul haridustee krooniks doktorikraad Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteadustes ja on alates 2011. aastast praktiseeriv joogaõpetaja.

Preemia antakse üle 27. novembril kultuuriakadeemia tantsukunsti esmakursuslaste loovmängu avatud tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles