Treener: distsipliin peab olema, aga asja tuleb teha südamega

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Keerutaja sõnul on treeneri igapäevatöö osaks ka vangerdamised, kompromissid ja vastutulemised. Treener peaks tema arvates lapseni jõudma jutuga, mida too kuulda soovib.
Margit Keerutaja sõnul on treeneri igapäevatöö osaks ka vangerdamised, kompromissid ja vastutulemised. Treener peaks tema arvates lapseni jõudma jutuga, mida too kuulda soovib. Foto: Elmo Riig

Nagu Margit Keerutaja meenutas, manitses võrkpallitreenerist ema Merle Keerutaja teda ikka, et treeneriametit tal küll valida ei maksa, sest muidu muuks enam aega ei jagu. Ometi jagavad nad nüüd Viljandi spordikooli treeningrühmi.

«Kui sa selle sees kasvad, siis ei oskagi sa muud ette kujutada,» ütles Margit Keerutaja, viidates oma ametivalikule. «Ema ütles küll, et ei tohiks, sest muidu pole mind kunagi õhtuti kodus. Nüüd enam-vähem nii ongi. Kuid ise vähem treenides jõuan ikka õhtul koju ka.»

Samas küsimus, kas ta annab oma pojale tulevikus sama soovituse, nagu andis talle ema, võttis Margit Keerutaja muigama. «Kui tahad ikka pere ja lastega koos aega veeta, siis ei soovitaks seda elukutset,» lausus ta. «Treeneri elukaaslasel on väga raske. Need on ikka vinged kujud, kes suudavad treeneriga koos elada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles