Kalmetu ja Heimtali õpilased pääsevad kodukandi ettevõtete tagaruumidesse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toom Tekstiili tootmisettevõte
Toom Tekstiili tootmisettevõte Foto: Marko Saarm

KredEx viib Kalmetu ja Heimtali põhikooli õpilased Viljandimaa ettevõtetesse, et nad saaksid tutvuda kodukandi tööandjatega. KredExi karjääriretkede käigus avaneb üheksanda klassi noortel võimalus vaadata ühe päeva jooksul Toom Tekstiili, Oskat LT ja Combimilli tegevusega.

IX–XII klassile mõeldud karjääriretki korraldatakse KredExi algatusel juba neljandat aastat.
"Eelmisel aastal tegime projektis osalenud õpilaste seas küsitluse, millest selgus, et üle 50 protsendi neist polnud kunagi käinud ekskursioonil üheski ettevõttes. See tähendab, et enam kui pooltele õpilastele on karjääriretkedel reaalse tööeluga kokkupuutumine eriti oluline, sest just praegused ettevõtted on meie noortele tulevikus tööandjaks," rääkis KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver pressiteate vahendusel. "Kindlasti on ka ettevõtetele projektis osalemine tulevikku vaatav tegevus, sest üle 90 protsendi õpilastest jääb ettevõtetes käimist hea sõnaga meenutama." 
Kalmetu põhikooli karjäärikoordinaatori Heljo Saare sõnul aitavad karjääriretked õpilastel omandada uusi teadmisi ettevõtlusest otse ettevõtetes endis.

"Teooria peab käima käsikäes praktikaga, seega oleme väga huvitatud võimalusest näha ettevõtlust oma silmaga," rääkis Saar.

Kalmetu ja Heimtali põhikooli õpilased saavad tutvuda lähemalt madratseid tootva Viljandi ettevõttega Toom Tekstiil, Saarepeedis tegutseva Oskari lihatööstusega ja Olustvere puidutöötleja Combimill Sakalaga. 
Karjääriretkedest saavad IX–XII klassi õpilased osa kaheksas maakonnas. Retkele saamiseks esitasid õpilased taotlused, kõigi laekunud sooviavalduste seast valiti välja karjääriretkel osalevad klassid. Karjääriretked on 20.–23. novembrini​​ Harjumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Saaremaal, Tartumaal, Põlvamaal ja Jõgevamaal.
Noorte ettevõtlikkust aitab edendada üle Eesti ligi 25 ettevõtet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles