Pillimehed asusid tiitli nimel mängima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsavägilastest tuntud Rasmus Kadaja läks esimesena vabariigi pillimehe valimise võistlustulle.
Lõõtsavägilastest tuntud Rasmus Kadaja läks esimesena vabariigi pillimehe valimise võistlustulle. Foto: Elmo Riig

Karksi-Nuiast pärit 17-aastane lõõtsamängija Rasmus Kadaja asus reede ennelõunal esimesena võistlustulle Viljandi pärimusmuusika aidas esimesel vabariigi pillimehe konkursil. Päeva jooksul astub žürii ette 29 võistlejat, kellest igaüks saab esitada kuni kümme minutit kestva kava. 

Parimad jõuavad täna kell 19 algavas finaalis rahva ette ning kellest saab vabariigi pillimees, selle üle otsustab publik. Kontsert on tasuta.

«Esimese korra kohta on sündmusel kaalu küll,» arvas konkursi idee autor Ando Kiviberg. «Osavõtjaid tuli üle Eesti ja ettevõtmise olulisust rõhutab ka see, et vabariigi president paneb võitjale õhtul rinda ajaloo esimese vabariigi pillimehe hõbemärgi.»

Vabariigi pillimees saab peale hõbemärgi auhinnaks veel 1000 euro suuruse Eesti Kultuurkapitali stipendiumi, võimaluse esineda soolokontserdiga 27. Viljandi pärimusmuusika festivalil ning esinemise isadepäeva kontserdil 11. novembril Tallinna lauluväljakul. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles