Tšellod helisevad trepi heaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšellokvartett C-Jam on tšellokultuuri propageerimiseks jõudnud palju teha.
Tšellokvartett C-Jam on tšellokultuuri propageerimiseks jõudnud palju teha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel kell 19 algab Viljandi Pauluse kirikus trepi taastamiseks heategevuskontsert «Üle läve». Kontserdil astuvad publiku ette noor laulja ja muusik Mikk Kaasik koos tšellokvartetiga C-Jam, Viljandi muusikakooli neidudekoor Maarika Reimandi juhendamisel ja noored tšellistid Miko Marius Onni ja Karl-Vahur Vingisaar Kristi Kärmase juhendamisel.

Hiljuti 152-aastaseks saanud Viljandi Pauluse kirku peatrepp oli kulunud ja ohtlik. Praeguseks on selle taastamistööd alanud, kirikuõpetaja Allan Praatsi sõnul loodetakse ehitusega lõpuni jõuda enne külmade saabumist.

Trepitööde maksumus on üle 15 000 euro, millest 5000 eurot annab kogudus ja sama palju lisab Viljandi linnavalitsus. Tänu annetajatele on kogunenud 4158 eurot, puudu on veel 1561. Puudu oleva summa kogumiseks on kultuuriakadeemia juhendajad ja tudengid kiriku kogudusega mesti löönud ning korraldavad heategevuskontserdi.

«Ma näen, et kirik vajab hädasti suures osas renoveerimist ning kui mul on võimalik olukorda parandada, siis teen seda rõõmuga,» ütles kontserdi projektijuht ja tudeng Maarja Mangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles