Aastapäeva ootel Jakobsoni kool esitleb raamatut

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitlusele tulev raamat «Kõik on kokku aja lugu».
Esitlusele tulev raamat «Kõik on kokku aja lugu». Foto: Erakogu

Viljandi Jakobsoni kool peab järgmise nädala lõpus oma 110. aastapäeva, mille juhatab sisse teisipäeval, 13. novembril kavas olev raamatuesitlus.

Nagu teatas kooli huvijuht Moonika Pärna, on tegu ajalooraamatute sarja viimase väljaandega «Kõik on kokku aja lugu». See kajastab viimase kuue aasta koolielu ja sisaldab õpilaste omaloomingu almanahhi. Raamatu on koostanud Virve Kikas ja Eini Ilves.

Esitlus algab teisipäeval kell 15 kooli aulas.

Pikaaegne õpetaja ja kolme varasema raamatu kokkupanija Virve Kikas ütles, et 2008. aastal ehk kooli 100. aastapäeval ilmus esimene ajalooraamat, mis vaatas tagasi haridusasutuse väärikale minevikule. 2010. aastal trükivalgust näinud raamatus jagasid oma mälestusi vilistlased ja kaks aastat hiljem ilmunud raamat kõneles gümnaasiumiajast, mis uuendustuultes koolil läbi sai.

Kikas nentis, et temale jääb kooli neljas ajalooraamat viimaseks, kuid loodetavasti toob aeg uusi tegijaid ning koolielu jäädvustajaid.

«110. sünnipäeval sööme kringlit, mis on koolil traditsiooniks olnud sada aastat,» lisas ta. «Esimene kringel valmis kooli kümnendaks sünnipäevaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles