Juhtkiri. Kummi asemel kivi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viljandi Kesklinna kooli seinad on soliidsest kivist. Selle kooli majad ise on üks, ehkki ilmselt mitte peamisi põhjusi, miks paljud lapsevanemad seda õppeasutust linna teistele põhikoolidele eelistavad. Nõukogude ajal tüüpprojekti järgi ehitatud hooned mõjuvad ülemöödunud sajandi lõpupoolest pärit majade kõrval tahes-tahtmata vähem hubasena. Palju oleneb muidugi hoone seisukorrast, kuid üldine praktika tundub näitavat, et viisakas seisus pika ajalooga koolihoone on paljude silmis etem kui mõnekümneaastane haridustempel, olgugi too hiljuti remonditud.

Kivist seinad aga kummi kombel ei paindu. Ja isegi kui painduks, ei sooviks keegi näha, kuidas need ülerahvastatud klasside tõttu punnitaksid. Eriti kui «rahvas» tähendab lapsi.

Me ei tea veel, kuidas terviseamet Kesklinna kooli ruumipuuduse teemat edasi ajab. Praegu kinnitab ta üksnes, et jätkab menetlust. Asjade senine kulg on tänases lehes kirjeldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles