Amet osutab populaarse kooli ruumipuudusele

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuseks õppeaastaks tehti Viljandi Kesklinna kooli algklasside maja abihoonesse kaks uut klassiruumi, kuhu paigutati kaks kolmandat klassi. Niisuguse sammu astus kool seepärast, et suure huvi tõttu võttis ta tänavu tavapärase kolme esimese klassi asemel vastu neli.
Tänavuseks õppeaastaks tehti Viljandi Kesklinna kooli algklasside maja abihoonesse kaks uut klassiruumi, kuhu paigutati kaks kolmandat klassi. Niisuguse sammu astus kool seepärast, et suure huvi tõttu võttis ta tänavu tavapärase kolme esimese klassi asemel vastu neli. Foto: Marko Saarm

Terviseamet tahtis Viljandi linnavalitsuselt juuliks vastust, kuidas too kavatseb Kesklinna kooli ruumipuuduse lahendada. Linn vastas ametile oktoobri viimasel päeval, kusjuures sügisel alustas selles koolis õpinguid tavapärase kolme esimese klassi asemel nelja klassi jagu lapsi.

Tänavu 29. ja 30. mail tehtud kontrollkäigu tulemused saatis terviseamet Viljandi linnavalitsusele 4. juunil. Dokumendist võib lugeda, et koolis ilmnes mitu puudust. Näiteks olid ühe õppehoone duširuumis dušiotsikud liiga kõrgel. Esimese puudusena toodi aga välja, et Jakobsoni tänav 42 ja Uuveski tee 1 hoones ehk nii alg- kui vanemate klasside majas on suur ruumipuudus.

Täpsemini avastati, et algklasside hoone 13 õpperuumist neljas on põrandapinda õpilase kohta alla 1,7 ruutmeetri ja viies klassiruumis alla kahe ruutmeetri. Peahoones, kus on 25 klassi, jääb pindala ühe õpilase kohta alla 1,7 ruutmeetri kolmes ja alla kahe ruutmeetri 14 ruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles