Lehka hakkab tõrjuma katus ja plaanis on haisuallikas ahju ajada

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõik hästi läheb, saab Viljandi Veevärgi kompostiplats tuleval aastal katuse alla.
Kui kõik hästi läheb, saab Viljandi Veevärgi kompostiplats tuleval aastal katuse alla. Foto: Elmo Riig

Viljandi piiril asuvalt kompostiplatsilt lendub linna haisu, mille tõrjumiseks on Viljandi Veevärgil kavas järgmisel aastal ehitada platsi kohale katus. Kui kõik hästi läheb, võtab ettevõte mõne aasta pärast kasutusele uue tehnoloogia ja hakkab setteid kuivatama ahjus.

Aktsiaseltsi Viljandi Veevärk juhataja Toomas Porro ütles, et aasta lõpus peaks valmis saama projekteerimine, mille kohaselt rajatakse järgmisel aastal 50 x 100 meetri suuruse kompostiplatsi kohale katus.

«Kui projekt tehtud, hakkame vaatama, kui palju ehitamine maksma läheb. Hinda veel ennustada ei oska, aga püüame selle summa mahutada oma järgmise aasta eelarvesse,» rääkis ta. «Töö on keeruline, niisuguseid erilahendusega katuseid pole Eestis varem reoveepuhastite juurde ehitatud. Peame ühtlasi tagama, et katuse all mahuks töötama erinevat sorti masinad nagu traktorid, laadurid ja veokid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles