Euroraha asendab puudega inimese kodus vanni dušinurgaga

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotoetused jõuavad ka eestlaste kodudesse. Üheksa Viljandis elavat puudega inimest saavad veel sel aastal vanni asemel dušinurga.
Eurotoetused jõuavad ka eestlaste kodudesse. Üheksa Viljandis elavat puudega inimest saavad veel sel aastal vanni asemel dušinurga. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu alustatakse üheksa viljandlase kodus Euroopa Liidu raha eest vannitoa remonti. Tänu ehitusele, mille käigus vann asendatakse dušinurgaga, saavad puuetega inimesed oma kodus elades hakkama ega pea kolima hooldekodusse.

Vannitoa ümberehitamiseks said taotlusi esitada inimesed, kellel eluruum vajab tervislikust seisundist tulenevalt ümberkorraldamist. Viljandi sotsiaalameti spetsialisti Silvi Reimanni sõnul esitati tänavu vannitoa ümberehitamiseks 17 taotlust ja neist üheksa läheb ka töösse. «Kui inimene ei suuda tervislikust seisukorrast tulenevalt vanni astuda, siis tehakse ruum ümber ning luuakse duši kasutamise võimalus,» ütles Reimann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles