Karksi-Nuias arutleti Viljandimaa tuleviku üle

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa Arenduskeskuse ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu eestvedamisel koguneti täna Karksi-Nuia kultuurikeskusesse visioonikonverentsile "Kuhu lähed, Viljandimaa?".

Konverentsi esimese teema "Tallinna linnriigi asemel Eesti riigist: kohaliku omavalitsuse roll" kandis ette ettevõtja ning transiidi- ja majandusekspert Raivo Vare. Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor ja inimgeograaf Garri Raagmaa rääkis strateegiast "Eesti 2035" ja maakondade arengustrateegiatest. Ta lausus, et tulevikku planeerides peab lähtuma kliima soojenemisest. Samuti jätkub maailmas globaalne rahvastiku kasv. "Eesti on Euroopa Liidu perifeeria, aga ääremaal on oma eelised," märkis ta.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuse dotsent ja politoloog Viljar Veebel kõneles Viljandimaa ja Euroopa Liidu eelseisvatest aastatest ning aktsiaselts Nuia PMT omanik Arvo Maling Viljandimaa tulevikust ettevõtja pilgu läbi."Inimesed loovad oma talendi ja tegutsemisinstinktiga eeldused ettevõtluseks," rääkis ta. Maling peatus ka sellel, et ettevõtete loomisel ja arendamisel saab enamasti loota oma maakonna inimestele ja atraktiivsed töökohad toovad omakorda maakonda juurde uusi inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles