Kooli juubeliaasta kulmineerub värvika nädalaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Jakobsoni kool
Viljandi Jakobsoni kool Foto: Marko Saarm

Viljandi Jakobsoni kool tähistab tuleval nädalal oma 110. sünnipäeva pidulike ürituste ja koosviibimistega.

Teisipäeval, 13. novembril kell 15 on kooli aulas Jakobsoni kooli ajalooraamatute sarja viimase väljaande "Kõik on kokku aja lugu" esitlus. Raamat kajastab viimase kuue aasta koolielu ja sisaldab õpilaste omaloomingu almanahhi. Raamatu on koostanud Virve Kikas ja Eini Ilves.

Kolmapäeval, 14. novembril algavad projektipäevad "VJK 110". Projektipäevade käigus tutvuvad õpilased oma kooli ajaloo ja traditsioonidega, koolis kehtinud käitumisnormide ja koolivormidega läbi aegade, avatakse vanade aabitsate näitus, koostatakse oma klassi ajaleht, intervjueeritakse vilistlasi ning käiakse õppekäikudel Pärnus, Tartus, Kurgjal ja Viljandis.

Neljapäeval, 15. novembril kell 15 avatakse Viljandi muuseumis näitus "Viljandi Eesti Hariduse Seltsi II järgu tütarlastekoolist Viljandi Jakobsoni Koolini". Näitus jääb avatuks märtsi lõpuni.

Ühtlasi on neljapäeval traditsiooniline taskulampidega teatejooks, mida on korraldatud juba 48 aastat. I–IV klassid jooksevad kell 12 ja V–IX klassid kell 16. Joostakse ümber Riia maantee koolimaja. Pealtvaatajad ja kaasaelajad on kooli kinnitusel väga oodatud.

Reedel, 16. novembril kulmineerub nädal kontsertaktusega, mille eriline lavastus võtab kokku kooli 110 aasta pikkuse ajaloo. Aktus lõpeb traditsioonilise ühise kringlisöömisega, mis sai alguse täpselt 100 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles