Juuniorid said oma parima tulemuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Saaremäe võitis Haapsalus peetud grand prix’l teise koha.
Rivo Saaremäe võitis Haapsalus peetud grand prix’l teise koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa juunioride sekka kuuluv lauatennisemängija Rivo Saaremäe jõudis Haapsalus Eesti täiskasvanute grand prix’ sarjas esikolmikusse. See oli tema senise sportlasetee parim tulemus.

Laupäeval Haapsalus peetud Albert Kanepi mälestusvõistlustel sai Viljandi noormees teise koha, olles jäänud finaalis alla Eesti meeste reitingutabelis teist positsiooni hoidvale Aleksandr Smirnovile.

51 osalejaga põhiturniiri avaringis pidas Rivo Saaremäe narvalase Aleksandr Lušiniga tasavägise kohtumise ja võitis selle 3:2. Veerandfinaalis mängis ta 3:1 üle vanameister Rein Lindmäe ning poolfinaalis teenis väärtusliku 3:0 võidu valitseva Eesti juunioride meistri, oma sagedase konkurendi Toomas Libene üle.

«Arvan, et see on mu paremaid võistlustulemusi,» lausus Viljandi Sakala lauatenniseklubi mängumees. Turniiri võitja Smirnovi taset nimetas noormees liiga kõrgeks, et talle kõvemat vastupanu osutada.

Juunioride esikolmikusse ei pääsenud

Omaealiste ehk juunioride mõõduvõtul pidi Rivo Saaremäe rahulduma neljanda kohaga. Viljandi lauatenniseklubi juhi Peeter Allikoja arvates võib kesisevõitu tulemuse põhjusi otsida edukale täiskasvanute mõõduvõtule järgnenud pingelangusest.

«Mängudes tekkis ligemale kahetunnine paus ning väga keeruline oli keskenduda matšiks Lušini vastu,» põhjendas Rivo Saaremäe. Juunioride mõõduvõtul pidi ta vastu võtma kaotuse nii Aleksandr Lušinilt kui Timo Teraselt.

Kui põhiturniiril oli Saaremäe pidanud Lušiniga terava viiesetise kohtumise, siis teine vastasseis lahenes narvalase 3:0 võiduga.

Lauatenniseklubi juhi Peeter Allikoja sõnul sai Haapsalus suurepärase tulemuse ka Getter Põru, kes lõpetas naiste põhiturniiri kuuenda kohaga. Samuti juunioride sekka kuuluv viljandlanna võitis 23 osalejaga põhiturniiril kolm kohtumist ja kaotas samuti kolm.

Ühtlasi jõudis Põru finaali A-klassi (mängijad alates 31. reitingupositsioonist) turniiril, kaotas seal 1:3 Maarika Toomperele ja sai teise koha. Naisjuunioride mõõduvõtt lõppes tal neljanda tulemusega.

Eesti lauatennise liidu Balteco grand prix’ sarja esimese osavõistlusena peetud Albert Kanepi mälestusturniiril võtsid mängijad reitingust lähtudes üksteiselt mõõtu A-, B-, C- ja D-klassis ning vanuse järgi juunioride ning veteranid 40+ ja 60+ arvestuses.

Rainer Valo teenis lasteturniiril hõbeda

Pühapäeval peeti Haapsalus juba Eesti laste grand prix’ sarja osavõistlus, kus Viljandimaa edukaimana sai P13 võistlusklassis teise koha Rainer Valo.

Poolfinaalis alistas Viljandi spordikoolis treeniv noormees 3:0 tartlase Karl-Paul Parmaksoni, ent pidi finaalis sama skooriga tunnistama narvalase Roman Oleiniku paremust.

Osalejaterohkel mõõduvõtul mängis tublilt Ceithy Paju, kes sai T11 klassis kaheksanda koha.

Turniir peeti mõlemal päeval Albert Kanepi mälestusvõistluste nime all. Albert Kanepi on Eesti parima naistennisisti Kaia Kanepi vanaisa, kes omal ajal kuulus lauatennises Eesti koondvõistkonda ning on võitnud medaleid ka Nõukogude Liidu meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles