Peeter Jürgens ja Luule Komissarov jagasid vahvaid seiku teatrist

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevasel vestlusõhtul rääkisid vabas vormis oma tööst ja tegemistest Peeter Jürgens ja Luule Komissarov.
Neljapäevasel vestlusõhtul rääkisid vabas vormis oma tööst ja tegemistest Peeter Jürgens ja Luule Komissarov. Foto: Mari Nurk

Üsna pea esietendub Tanel Ingi lavastus "Meistrite liiga". Neljapäeval oli Ugalas vestlusõhtu, kus Heigo Tederi juhtimisel rääkisid oma tegemistest lavastuse peategelased, armastatud näitlejad Luule Komissarov ja Peeter Jürgens. 

Näitlejana väga hõivatud Luule Komissarov suhtleb meelsasti kaaslinlastega. Heigo Teder rääkis selle näitlikustamiseks, et kuigi toidupood on Komissarovi elukohast mõne minuti kaugusel, võtab vahel käik sinna kokku kaks tundi, sest alati jääb tee peale keegi, kellega juttu puhuda. Komissarov kinnitas, et nii tõepoolest on, kuid talle see meeldib.

Huvitava faktina võis kuulaja teada saada, et Peeter Jürgensil on üles tähendatud kõik lavastused, milles ta on mänginud. Sealjuures on ta jaganud ära, milliste rollidega ta on rahule jäänud ja millised on tema arvates välja tulnud keskpäraselt. 185 rollist rahul on ta umbes kümnega. Lisaks oma töö hoolikale ülestähendamisele on ta jõudnud digitaliseerida tuhandeid infofaile erinevatest kogudest ja süstematiseerinud Ugala ajaloomaterjalid põhjalikuks arhiiviks.

"Suitsuruumijutte" juhib Heigo Teder, kes intervjueerib lavastajaid ja näitlejaid enne esietendusi. Urmas Lennuki kirjutatud ja Tanel Ingi lavastatud "Meistrite liiga" esietendub 17. novembril.

Vestlusõhtut saab järele kuulata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles