Üheksa põhjust, miks mardipäev on meile parem kui halloween (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vanasti läbisid mardisandid pikemaid vahemaid vankriga ja hiljem mootorrattaga, siis tänapäeval kasutavad nad mugavamaid võimalusi. Mardihobuse ülesanne on nüüd vankri vedamise asemel hoopis autot tankida.
Kui vanasti läbisid mardisandid pikemaid vahemaid vankriga ja hiljem mootorrattaga, siis tänapäeval kasutavad nad mugavamaid võimalusi. Mardihobuse ülesanne on nüüd vankri vedamise asemel hoopis autot tankida. Foto: Erakogu

Mardilaupäeva on sandikskäimisega Eestis juba aastasadu tähistatud, tänapäeval kipub aga üha kindlamalt selle traditsiooni kõrvale ja ehk isegi asemele pühakutepäeva laupäev halloween.

Iseäranis just linnades tõmbavad lapsed oktoobri viimasel päeval kostüümi selga ning küsivad ukselt uksele käies: «Komm või pomm?» Ingliskeelse väljendi «Trick or treat?» otsetõlkes kõlaks see «Trikk või kostitamine?» ning triki all mõeldakse vempu, mida visatakse inimesele, kes pole külaliste tulekuks kommi varunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles