Abja noored akordionistid naasid konkursilt kõrgete kohtadega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja Accordion Band ehk Helari Tehver (akordion, vasakult), Merili Kask (flööt), Kuldar Kask (akordion) ja Karmen Kask (süntesaatorid).
Abja Accordion Band ehk Helari Tehver (akordion, vasakult), Merili Kask (flööt), Kuldar Kask (akordion) ja Karmen Kask (süntesaatorid). Foto: Johannes Haav

Pärnus peetud akordionistide konkursil sai Abja Accordion Band grand prix. Mulgi valda tuli ka üks esikoht, mille mängis välja solistide arvestuses Helari Tehver, kes on Abja Accordion Bandi liige. Kollektiivi juhendaja on Abja muusikakooli õpetaja Valdo Värk.

«Juhendajana võin öelda, et see on suurepärane tulemus, konkursil osalesid väga kõvad nimed Lätist ja Leedust,» möönis Värk. «Tegemist ongi Baltikumi-keskse festivaliga, kuigi seal käiakse võitlemas ka Soomest ja Rootsist, tänavune peaesineja oli näiteks Peterburist. Reeglina kipuvadki kaugemalt tulijad koore pealt ära riisuma. Abja noored on tõesti väga tublid ning mängivad väga hästi.»

Solistide arvestuses läks grand prix Leetu, kuid Värk peab Tehveri tulemust vägagi korralikuks. Akordioniõpetajana leiab ta, et vägisi pole võimalik ühtegi noort ühtegi pilli mängima panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles