Algas tänavuste regionaalmaasikate otsimine

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalmaasika auhind
Regionaalmaasika auhind Foto: Erakogu

Rahandusministeerium ootab 10. detsembrini kandidaate iga-aastasele regionaalauhindade võistlusele, millega tunnustatakse parimate kohalike algatuste eestvedajaid.

«Eesti regionaalareng sõltub just kohalikest inimestest ning tublidest eestvedajatest. Tänu kohalikele aktivistidele ja ettevõtjatele tekib juurde nii töökohti kui ka enesetäiendamise ning vaba aja veetmise võimalusi,» ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. Kõik sellised ettevõtmised on esiletõstmist väärt, kuid kõige silmapaistvamaid tunnustatakse Stenbocki majas jaanuari lõpus.

Sobiv kandidaat on sel aastal hakkama saanud väljapaistva regionaalarengut toetava algatuse või teoga. Näiteks on edendatud piirkonna majandust töökohtade loomise või piirkonnaspetsiifiliste toodete ja teenuste pakkumise kaudu. Samuti on oodatud sellised tegevused, mis on muul moel oluliselt aidanud kaasa piirkonna arengule või piirkonna eripära säilimisele ja tutvustamisele. Seega auhinna võib pälvida kõikide väljapaistvate tegevuste eest, millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Eelmisel aastal anti välja neli auhinda. Mittetulundusühing Sibulatee sai auhinna Peipsiääre kireva piirkonna tutvustamise eest tervele Eestile. Auhinna sai ka Jaanus Murakas ja E-Piim Tootmine, kes on tähelepanuväärselt panustanud Kesk-Eesti arengusse. Lisaks pälvis auhinna Saaremaa valla ühinemine. Neljanda auhinna sai Intsikurmu festivali korraldaja mittetulundusühing Munalinn, kes on aidanud oluliselt kaasa Põlvamaa arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles