Viljandlasi häirinud tulnukas asendatakse Pääru Oja pildiga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline reklaam on Viljandis olnud alates suve keskpaigast.
Selline reklaam on Viljandis olnud alates suve keskpaigast. Foto: Tiina Sarv

Viljandi linnavalitsuse nõudmisel võetakse järgmisel nädalal maha suvest saadik Viljandi ühe peatänava ääres rippunud reklaam, millel kujutatud tegelane meenutab ulmefilmidest tuttavat tulnukat, ning see asendatakse näitleja Pääru Oja fotoga, et reklaamida suvelavastust «Nipernaadi».

Juulis Lembitu puiestee ja Tallinna tänava ristmiku äärde pandud plakat kerkis avalikkuse ette oktoobri keskel, kui ajakirjanik Tiina Sarv avaldas Sakalas arvamusloo sellest, et kurja tulnukat meenutava tegelasega reklaampilt hirmutab viljandlasi ning lapsed ei julge sealt mööda käia.

Linnakunstnik Malle London tunnistas arvamusloos, et niisugune reklaam ei mõju Viljandi mainele hästi, ning lisas, et talle ei näidatudki kavandit enne loa andmist. Pärast artikli ilmumist võttis London reklaamibürooga Siris ühendust ning andis korralduse reklaam 5. novembriks maha võtta ning uue reklaami kavand temaga kooskõlastada.

Osaühingu Siris esindaja Risto Vanatoa saatis sellepeale linnavalitsusele kirja, milles ta palus reklaamiga kaasnenud ebameeldivuste pärast vabandust ning lubas selle asendada järgmise nädala alguses.

Uue plakatiga tehakse reklaami suvelavastuse «Nipernaadi» tuleva aasta augustis kavas olevatele lisaetendustele. Reklaami keskmes on näitleja Pääru Oja, kes kehastab lavastuses nimitegelast.

Sellise plakati tahab reklaamibüroo panna uuel nädalal Lembitu puiestee  ja Tallinna tänava nurgale.
Sellise plakati tahab reklaamibüroo panna uuel nädalal Lembitu puiestee  ja Tallinna tänava nurgale. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles