150 aastat vana mõisahoone palgid sõidavad Harjumaale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu karjamõisa 150 aastat vanad hooned kaovad minevikku. Väärtuslik puit sõidab aga Harjumaale ning saab aida seinaks.
Reinu karjamõisa 150 aastat vanad hooned kaovad minevikku. Väärtuslik puit sõidab aga Harjumaale ning saab aida seinaks. Foto: Elmo Riig

Viljandi servas Cleveroni tootmiskeskuse ees seisvad Reinu karjamõisa hooned kaovad, et teha kiirelt laienevale ettevõttele ruumi. Mõisamaju vanal kujul enam üles ei laota, aga heas korras palgid saavad uue elu Harjumaal talu aida seintes.

Sel nädalal hakkas ekskavaator 150 aastat vanu palkmaju lahti võtma. Kõik palgid on nummerdatud ja märgistatud ning sõidavad novembri jooksul Harjumaale Kose valda Kata küla Metsamäe tallu, kus ehitusinsener Tarmo Jõulu taastab hobi korras 130 aastat vana talu. Heas korras karjamõisa hoonete palkidest laotakse tõenäoliselt juba uue aasta algul talu vanale aidale uus sein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles