Ühine projekt uuendab viie küla veevärki

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi Veevärgi juhatuse liige ja valla majandusspetsialist Kaido Pitkäärt seisab keset moodsaid veetorusid, mis ootavad maa alla viimist.
Viiratsi Veevärgi juhatuse liige ja valla majandusspetsialist Kaido Pitkäärt seisab keset moodsaid veetorusid, mis ootavad maa alla viimist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvest saadik on mitmes Viiratsi valla paigas käinud hoogsad ehitustööd, et viie küla veevärk saaks paremaks.

Nagu selgitas osaühingu Viiratsi Veevärk juhatuse liige ja valla majandusspetsialist Kaido Pitkäärt, on käsil valla veevarustuse ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine, millest saavad osa Viiratsi, Vana-Võidu, Uusna, Tänassilma ja Valma.

Tööd lähevad maksma üle 1,65 miljoni euro. Sellest 85 protsenti annab Euroopa Liit ühtekuuluvusfondist ning ülejäänu lisab vald oma eelarvest.

Peatöövõtjana toimetab aktsiaselts Merko Infra, kellega Viiratsi Veevärk sõlmis lepingu mullu detsembris. Järgnesid uuringud ja projekteerimine ning kopp löödi maasse esmalt Valmas.

Tööde valmimistähtaeg on tuleva aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles