Vigastus lõpetas hooaja

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Romet Nõmm operatsiooni järel.
Karl-Romet Nõmm operatsiooni järel. Foto: jktulevik.ee

Tuleviku jalgpalliklubi pikaaegse väravavahi, noortekoondislase Karl-Romet Nõmme tänavuse hooaja lõpetas enne aega põlve kõhrede vigastus. Sel nädalal käis kindamees noa all ning taastub nüüd lõikusest, et juba kolme nädala pärast tasapisi uuesti treeninguid alustada. 

«Lõikusel selgus, et vigastus on tõsisem, kui tehtud pildid näitasid,» kõneles doktor Kaspar Rõivassepa käe all operatsioonilaualt läbi käinud Nõmm Tuleviku kodulehel antud usutluses. «Algul tillukesena paistnud vigastus osutus kogukuselt lausa paarisentimeetriseks. Lõikus läks hästi ja tuju on hea. Põlve puuriti kaks auku, mille taastuv kude peaks nüüd täitma.»

Arstide hinnangul on Nõmm täiemahulisteks treeninguteks valmis umbes kolme kuu pärast. «Selleks ajaks peaks olema taastumine sealmaal, et saan teha täisjõuga hüppeid ja venitusi,» kõneles ta. «Aga juba kolme nädala kuni kuu pärast alustan treeninguid velotrenažööril ning ujumisega. Novembri lõpus ootavad ees plasmasüstid, mis peaks kõhre taastumist kiirendama.»

Vigastuse küüsi langes väravavaht kevadises U-21 koondiselaagris. «Lätiga mängus käis see plõksakas ära,» kõneles Nõmm. «Siis tuli kuuajaline mängupaus sisse. Sain ravi ja tundus, et asi läks paremaks, aga 1. septembril Kuressaares mängides juhtus see uuesti. Ka siis ei tundunud asi veel väga tõsine, ent nädal hiljem duubli eest mängides kordus see taas ja siis juba täiesti süütus mänguolukorras ning märksa tõsisemalt. Kui sinnamaani olin pausidega ja läbi väikese valu treeninud, siis sealtpeale oli selge, et lõikuseta seda häda enam ei paranda.»

Vigastus lõpetas Nõmmel hooaja, mis tal eelmiste varju jääb. Seda tunnistab suvel end harjumuspäratult pingil leidnud andekas kindamees ka ise. «Ei ole olnud ootuspärane hooaeg,» tõdes ta. «Aga samas on mul hea meel, et Andreas Kallaste meiega liitus, sest mingil hetkel, tunnistan täiesti ausalt, tunnetasin ise ehmatusega, et olen mugavustsoonis. Ükskõik mis juhtus või kuidas mäng läks, ma teadsin, et olen järgmises kohtumises ikka postide vahel. Kui see arusaamine kohale jõudis, mõistsin ka selgelt, et vajan konkurentsi. Andreas on seda suurepäraselt pakkunud. Ja ta on teinud väga ilusa pool hooaega,» rääkis Nõmm. «Eks tal ole sisse tulnud noorele väravavahile omaseid prohmakaid, aga samas on ta näidanud ka täiesti fantastilisi mänge. Ja nullimänge on tal tänavu rohkem kui mul. Mul on hea meel, et Andreas meiega on ja ta tegi Viljandisse tulles kindlasti väga õige otsuse. See on noorele pallurile Eestis üks paremaid paiku, kus tegudemeheks saada.»

Mis aga ees ootab? Jäi ju Karl-Romet Nõmmel aasta algul haigestumise tõttu katki Slovakkias väga edukalt kulgenud testimine sealse kõrgliigaklubi FC DAC 1904 juures, kuhu teda veel hiljemgi tagasi oodati. Kas sihid on endiselt välismaa poole?

«Jaa,» kinnitas hiljuti agenti vahetanud Nõmm veendunult. «Tegelen väga, väga tõsiselt taastumisega ja režiimi järgimisega, et saaksin vähemalt kuu aega pre-season’ist kaasa teha ja veel enne hooaja algust mõnel testimisel käia. Variante on olnud ka tänavuse hooaja jooksul, aga leppisime agendiga kokku, et käin lõikusel ja taastun uuesti maksimaalsesse vormi. Eks ta ole kibe pill alla neelata, sest ühel hetkel pidi Rootsist tuldama mind Viljandisse vaatama, aga siis tuli see pauk ja …»

Karl-Romet Nõmm säilitab siiski igati rõõmsa meele ja positiivsuse ning kutsus jutuajamise lõpuks kõiki juba sel laupäeval linnastaadionile meeskonnale kaasa elama. «Flora ei ole kerge vastane, aga meie ei ole ka enam kellelegi lihtsalt uksematiks,» kinnitas ta veendunult. «Läheme lahingut andma ja tiitliheitluses kaarte segama!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles