Viljandi noored napsasid kuus esikolmikukohta

Jaanek Lips
, Tuleviku maadlusklubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nublust Nabiks» neljandal etapil Cēsises maadlesid avaringis treeningukaaslased Janar Lips (punases) ja Tristan Aleksandrov (sinises).
«Nublust Nabiks» neljandal etapil Cēsises maadlesid avaringis treeningukaaslased Janar Lips (punases) ja Tristan Aleksandrov (sinises). Foto: Jaanek Lips

Eelmisel laupäeval selgitasid 2003. aastal ja hiljem sündinud maadlejad Lätis Cēsises sarja «Nublust Nabiks» eelviimase, neljanda etapi parimaid ning Viljandi spordikooli õpilased pääsesid 150 võistleja seast kuuel korral pjedestaalile.

Kõige kergemas kehakaalus alla 23 kg oli võidukas Jürgen Lips, kes sai esimeses kohtumises lätlaselt Kristaps Sunceliselt loobumisvõidu ning finaalkohtumises seljatas matši esimesel poolajal kohaliku maadleja Haralds Dambise.

Kehakaalus alla 35 kg demonstreeris oma meisterlikkust Rene Talts. Ta alistas 8:2 harjumaalase Kaspar Graueni ning poolfinaalis 10:0 lätlase Igors Liepa. Finaalkohtumine kulges esimese poolaja lõpuni tasavägiselt, kuid suutmatus ebamugava vastase ohtlikke ründeid maadlusaja teisel poolel tõrjuda jättis Taltsi pjedestaali teisele astmele.

Kehakaalus alla 41 kg läksid loosi tahtel avaringis kokku treeningukaaslased Janar Lips ja Tristan Aleksandrov. Tasavägiseks kujunenud kohtumisest väljus võitjana Janar Lips. Seejärel alistas Lips 10:0 põlvalase Romet Nõmme. Paraku tuli tal finaalkohtumises tunnistada lätlase Romans Vaisnerovicsi paremust ja nii lõpetas ta turniiri hõbedase autasuga. Tristan Aleksandrov maadles turniiri lõpuks endale välja kolmanda koha.

Kehakaalus alla 44 kg maadelnud Kardo Tamme võistluspäev kujunes teiste viljandlastega võrreldes kõige pikemaks, sest võistlussüsteemi ja osavõtjate arvu tõttu pidi ta kõigi vastastega läbi maadlema.

Esmalt seljatas ta lätlase Edgars Milevicsi, kuid pidi seejärel tunnistama tolle kaasmaalase Mikus Baibakovski tehnilist paremust. Kahe järgneva vastase, lätlaste Kristians Manavickise ja Neils Javorovicsi seljatamise järel võis ta astuda pjedestaali teisele astmele.

Pronksmedaliga lõpetas turniiri Aimar Alksnis kehakaalus alla 57 kg. Tema alistas esimeses kohtumises kiire seljavõiduga kaasmaalase Karl Heinrich Kajaka, kuid pidi hiljem poolfinaalis tunnistama lätlase Rainers Lukinsi paremust. Maadlus kolmanda koha eest kujunes samuti pingeliseks. Punkt punkti heitluses suutis viljandlane oma paremuse maadlusaja lõpuks lätlase Jaroslavs Sergejevsi ees siiski maksma panna ja turniiri auhinnaväärilise kohaga lõpetada.

«Nublust Nabiks» seeriavõistluse viimane, ühtlasi hooaega lõpetav etapp saab teoks sel laupäeval Rakkes. Seal selguvad ka 13 poissi ja viis tüdrukut, kes pälvivad üldvõitja karika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles