Hääleta! Milline on Viljandimaa parim toode või teenus? (3)

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa parima toote või teenuse valimisel saab hääle anda 7. novembrini.
Viljandimaa parima toote või teenuse valimisel saab hääle anda 7. novembrini. Foto: Sakala
  • Finaali jõudis 11 kandidaati
  • Võitjad selguvad 30. novembril

Kas matkatoit, esindushotell, tehnika, IT-lahendus või hoopis midagi muud? Ajaleht Sakala, Viljandimaa arenduskeskus ja Viljandimaa omavalitsuste liit kutsuvad üles nädala jooksul valima finaali pääsenud 11 toote ja teenuse hulgast Viljandimaa parimat.

Elektroonilisele hääletamisele pannakse Sakala veebiküljel punkt 7. novembril kell 23.59. Kõikide osalejate vahel, kes jätavad meile oma kontaktandmed osalevad auhindade loosimises. 

Parima toote või teenuse valib rahvahääletuse abil välja 8. novembril kogunev žürii, millesse kuuluvad Viljandimaa omavalitsuste, arenduskeskuse, ettevõtjate ja Sakala esindajad. Parim toode või teenus kuulutatakse välja 30. novembril maakonna ettevõtlusvõistluse auhinnatseremoonial, mida saab otseülekandes jälgida Sakala veebiküljelt.

Ettepanekuid parimate toodete ja teenuste kohta said teha nii ettevõtjad, organisatsioonid kui tarbijad. Aasta toote/teenuse auhind antakse ettevõttele, kelle toode või teenus on uuendusmeelne. Kandideerima sobisid kõik Viljandimaal tegutsevad ettevõtted, kes on viimase kolme aasta jooksul saavutanud majanduslikku edu ja kasutusele võtnud toodete, teenuste ja protsesside uusi disaini- või tehnoloogilisi lahendusi, uudseid juhtimis- või ärimudeleid, kasutanud teadusmahukaid lahendusi oma toodete või teenuste arendamiseks ning kasvatanud seeläbi oma toodete või teenuste eksporti.

KANDIDAADID

Parima toote või teenuse finaali pääses 11 kandidaati.

  • Matkatoidud

Ettevõtte Tactical Solution pakitoitude idee sai alguse sõjaväe eriüksuste nõudlusest kergete ja suure toiteväärtusega, samas maitsvate toitude järele. Tähtis oli ka toidupakkide pikk säilivusaeg. Nii ongi ettevõte loonud tootesarja, mis on küll pika säilivusajaga, kuid millele ei ole lisatud säilitusaineid ega maitsetugevdajaid või -regulaatoreid – kõik on naturaalne ja eestimaine. Paki sisule tuleb valada peale kuum või külm vesi, oodata veidi ja nautida head maitset otse pakist.

  • Planeerimine pilve

Peaasi et on internet. Siis saab kasutada osaühingu Eziil Production Intelligence pilvepõhist tootmise planeerimise tarkvara, mis annab reaalajas ülevaate tootmise hetkeseisust. Tootmistarkvara on nagu tööriist, mis osava kasutaja käes viib kiiremini soovitud eesmärgini, et saavutada süsteemsus ja jälgimine.

  • Automüüja folgipealinnas

Osaühing Folk Auto on Viljandis Škoda sõidukite ametlik esindus, mis praegusel kujul alustas tegevust eelmisel aastal. Sõidukite müümise kõrval pakub ettevõte ka remonti ja hooldust.

  • Pealisehitused metsaveoks

Osaühing Prenton tegeleb metsamajanduse ja metsaveohaagiste pealisehitustega. Autod kohendatakse metsaveoautodeks ja -haagisteks ning selles valdkonnas on ettevõte Eesti turul liider.

  • Uus esindusöömaja

Osaühingu Laidoneri KV tegevust ja tulemuslikkust näeb, heites pilgu Viljandis Laidoneri platsile, kus seisab väärikas renoveeritud hotellihoone Park Hotell Viljandi. Oma silm on kuningas.

  • Villased rõivad väikestele

Osaühing Knittex pakub Viljandis toodetud ja disainitud täisvillaseid beebide ja väikelaste rõivad. Pereettevõttel on pikaajaline villaste toodete valmistamise kogemus. 2017. aasta suvel alustati brändi Wool In Love arendamist.

  • Abistavad kaardid

Osaühingu Sotsiaaldisain loodud metafoorikaardid «Sisekaemus» on mõeldud tööriistadeks psühholoogidele, terapeutidele, nõustajatele, koolitajatele, superviisoritele ja teistele inimestega töötavatele professionaalidele. Nende kasutamine võimaldab läheneda olukorrale loovalt ja mõtelda raamidest väljapoole.

  • Disainitud tööjõud

Osaühing Personalidisain aitab ettevõttel koolituse kaudu mõista, kuidas käituda uute, aga ka pikaaegsete töötajatega, et saada neilt parim tulemus. Ettevõtte juhte nõustatakse, kuidas läheneda töötajale personaalselt ja kuidas teda motiveerida. See võimaldab ettevõttel luua parema ja kvaliteetsema töökeskkonna, inimesed on tööl rõõmsamad ja enesekindlamad.

  • Elekter päikesest

Osaühing Solar Stone toodab ja disainib päikesepaneele, mida saab kasutada katusekattematerjalina. Ettevõtte kõige silmapaistvam toode on päikesepaneel, mis sobitub siledate kivikatustega.

  • Jook purki

2016. aasta alguses, kui osaühing Cannery asutati, naerdi purki villimise mõte välja, kuid nüüdseks on mitmed kohalikud pruulikojad just purgitaara kasuks otsustanud. Ettevõte toodab ja arendab villimismasinaid ning mobiilset villimisteenust, et see saaks kättesaadavaks igale soovijale.

  • Kangajääkidest korduvkotid

Mittetulundusühing Töötoad on loonud töökohad täiskasvanud psüühiliste erivajadustega toimetuleku- ja kohanemisraskustega inimestele. Muu hulgas valmistatakse tekstiiliettevõtete kangajääkidest korduvkasutatavaid kotte.


Allikas: Sakala
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles