Põhja-Sakala lasteaiaõpetajad ei saanud pikemat puhkust

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Sakala valla lasteaiaõpetajad soovisid saada aastas 56 kalendripäeva puhkust, aga seda vald neile ei luba. Praegu on ainsana 56 puhkusepäeva Viljandi valla Tarvastu lasteaia õpetajatel.
Põhja-Sakala valla lasteaiaõpetajad soovisid saada aastas 56 kalendripäeva puhkust, aga seda vald neile ei luba. Praegu on ainsana 56 puhkusepäeva Viljandi valla Tarvastu lasteaia õpetajatel. Foto: Elmo Riig

Septembris saatsid Põhja-Sakala valla lasteaedade direktorid ja õpetajad vallavalitsusele avalduse palvega pikendada lasteaiaõpetajate ja nende abide puhkust. Vald otsustas, et õpetajate puhkus jääb samaks, küll aga saavad uuest aastast rohkem vabu päevi õpetaja abid.

Direktorid ja õpetajad soovisid, et puhkust pikendataks 42 päevalt 56-le. Õpetaja abidele sooviti 28 asemel 35 päeva puhkust ja edaspidi nad seda ka saavad.

Mida ütleb seadus?

Kui töölepingu järgi on töötaja iga-aastane põhipuhkus 28 päeva, siis haridustöötajate puhkuse pikkuse kohta käivas vabariigi valitsuse määruses on kirjas, et koolieelsete lasteasutuste haridustöötajatele antakse puhkust kuni 56 kalendripäeva. Direktor, õppejuht ja õpetaja saavad puhkust 42 kalendripäeva ning eripedagoog ja logopeed 56 kalendripäeva. Samuti on 56 kalendripäeva lubatud erirühmade ja erilasteaedade õpetajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles