Vabariigi pillimeheks pürib 28 inimest

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamuusik Ants Taul vabariigi pillimehe konkursil ei kandideeri, küll aga aitab välja valida need, kes pääsevad finaali.
Rahvamuusik Ants Taul vabariigi pillimehe konkursil ei kandideeri, küll aga aitab välja valida need, kes pääsevad finaali. Foto: Elmo Riig

Konkursile, mille Eesti pärimusmuusika keskus on vabariigi pillimehe leidmiseks välja kuulutanud, on ennast kirja pannud 28 kandidaati, neli nendest osalevad kahe pilliga. Pärimusmuusika keskuse kommunikatsioonijuht Heli Luik nentis, et tulijaid võib veel lisanduda.

«Korraldame niisugust konkurssi esimest korda ja selline huvi näitab, et ajame väga õiget asja,» rääkis Luik. Osalejate seas on nii tuntud kui ka mitte nii väga tuntud muusikuid. «Tegelikult vist selliseid ei olnudki, kellest meie majas polnud üldse kuuldud.»

Konkursiga populariseeritakse pärimusmuusikat ja edendatakse pillimänguoskust. Iga muusik võistleb iseenda eest ja osaleda võib kõikide pillidega. Konkursi tingimuste kohaselt peab osaleja esitama kaks eriilmelist pärimuslugu, mõlemad peavad olema pärit Eestist.

Kontsert-võistlust hindab ja finaalis osalejad valib žürii, millesse kuuluvad Celia Roose, Tuule Kann, Heino Sõna, Ants Taul ja Tarmo Noormaa. Auhinna annab kätte Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Vabariigi pillimees selgitatakse välja Viljandi pärimusmuusika aidas reedel, 9. novembril. Kell 11 algab kontsert-võistlus, millel saab näha, kuulda ja tantsida kõikide esitajate muusika järgi. Finaal algab kell 19 ning vabariigi pillimehe valib publik. Kontserdid on tasuta.

Vabariigi pillimees saab peale hõbemärgi auhinnaks veel 1000 euro suuruse Eesti Kultuurkapitali stipendiumi, võimaluse esineda soolokontserdiga 27. Viljandi pärimusmuusika festivalil ning esinemise isadepäeva kontserdil 11. novembril Tallinna lauluväljakul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles