Viljandimaal on elektrita 1600 majapidamist. Vaid pooled saavad täna voolu tagasi  

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid on purunenud neile kukkunud raske lume ning puude tõttu.
Elektriliinid on purunenud neile kukkunud raske lume ning puude tõttu. Foto: Elmo Riig

Elektrikud on laupäeva varahommikust puhastanud Viljandimaal eletkriliine ning likvideerinud katkestusi, kuid veel eile õhtul lisandus rikkebrigaadidele tööd järjest juurde ning esmaspäeva hommikul oli vooluta veel enam kui 1600 Viljandimaa majapidamist või ettevõtet. Elektrilevi julges hommikul ennustada, et pooled majapidamised saavad esmaspäeva õhtuks voolu tagasi.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Egon Sults teatas, et esmaspäeval kella 10.30 ajal oli Viljandimaal 18 keskpingeriket, mille tõttu on vooluta 1083 klienti. Lisaks oli veel poolsada madalpingeriket, mille tõttu oli vooluta eeldatavasti 500 klienti. See tähendas, et Viljandimaal pidi vooluta hakkama saama ligi 1600 klienti. Rikke põhjuseks on varajane esimene lumi, mis nädalavahetusel maha sadas ja mille tõttu paljud lehtes puud lumeraskuse all murdusid.

"Rikete kõrvaldamine võtab tavapärasest rohkem aega, sest on palju keerulisi rikkekohti, kus ühele liinilõigule on puud langenud mitmes erinevas kohas," nentis Sults ja lisas, et see teeb rikkekohtade tuvastamise aeganõudvaks ja pehme pinnase tõttu on keeruline autodega parandamist vajavate kohtadeni jõudmine.  

Esmaspäevak on Viljandimaale toodud uusi elektrikute brigaade ning tegutsetakse selle nimel, et elektriühendus kõigile võimalikult kiiresti taastada. "Kuid olukord on keeruline," tõdes Sults. "1600 kliendist saame tänase jooksul loodetavasti taastada voolu pooltele, aga kindlasti jääb paljude rikete kõrvaldamine ka homseks."

Juhtimiskeskuse juhtivspetsialist lisas, et rikete kõrvaldamine käib ööpäevaringselt.

Ettevõtte avalike suhete esindaja Tuuli Sokmanni nentis esmaspäeva hommikul, et rikete tekkimisel polnud n-ö tippaega, vaid neid tuli nädalavahetusel järjest juurde. Veel pühapäeva õhtul, kui lumesajust oli möödunud ligi 24 tundi, andsid mõned liinide kohal olevad oksad ja puud lumeraskusele järele ning kukkusid elektriliinidele.

Mitmel pool maakonnas on viimasel kolmel päeval olnud majapidamisi, kus elekter on aina läinud ja tulnud.

Kõige rohkem elektrita majapidamisi on sel nädalalõpul olnud just Viljandimaal. Pühapäeval kella 14 ajal oli neid 2100 ning esmaspäeva ennelõunal 1600. Kõige enam oli vooluta maju ja ettevõtteid Põhja-Sakala vallas.

Elektrilevi juhtimiskeskuse vanemspetsialist Kalle Orro ütles pühapäeval pressiteate vahendusel, et rikked on parandamiseks raske iseloomuga, sest samale liinile on murdunud eri kohtadest kolm või neli puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles