Politsei palub sõidukijuhtidel valmistuda nädalavahetuse lumesajuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvide aeg jõuab kätte.
Talverehvide aeg jõuab kätte. Foto: Marko Saarm

Riigi ilmateenistuse prognoosi järgi hakkab laupäeval Eestis lund sadama. Politsei palub lörtsiks ja lumesajuks valmis olla ja võimaluse korral rehvid vahetada.

«Esimene lumi tuleb alati üllatusena ehk paljud autoomanikud ei ole jõudnud veel talverehve alla panna. See toob kaasa kiiruste langemise ja tavapärasest rohkem õnnetusi. Mina soovitan lume tulekul suverehvidega autoomanikel võimaluse korral sõit ära jätta või edasi lükata ning minna ilma paranedes rehvitöökotta,» ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Liiklusseadus kohustab juhti valima õige sõidukiiruse ja -võtted teeolude ja ilmaga toimetulekuks. «Juht vastutab oma käitumise eest. Talvel saab turvaliselt sõita, kui roolikeeraja võtab rahulikult, hoiab pikivahet ja sõidab teeoludele vastava kiirusega. Lume ja lörtsi korral on iga manööver ohtlik ning möödasõite tuleks vältida,» soovitas Loigo. Ta lisas, et politseinikud keskenduvad lume langedes liikluse rahustamisele.

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõiduki tuled ja kojamehed ning heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehvidega võib sõita 15. oktoobrist. See muutub kohustuslikuks 1. detsembrist ja on seda 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles