Inkasso aitab raamatuid tagasi saada paremini kui viivisevabastus

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukokku on võimalik raamatuid tagastada teenindusleti kaudu või panna need välisukse kõrval asuvasse tagastuskasti.
Viljandi linnaraamatukokku on võimalik raamatuid tagastada teenindusleti kaudu või panna need välisukse kõrval asuvasse tagastuskasti. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnaraamatukogu ei ole enam viivisevabade päevade korraldamisele mõelnud, sest praegune süsteem, kus võlgnikega tegeleb inkassofirma, on hoopis tõhusam.

Kui lugeja pole jõudnud Viljandi linnaraamatukogust laenatud raamatut kahe nädalaga läbi lugeda, on tal võimalik tähtaega pikendada või hakata maksma viivist, mis on 0,06 eurot päevas. Mõnel juhul võib raamat siiski pikemaks ajaks kätte ununeda. Selleks, et ka hajameelsemad lugejad raamatud riiulitele tagasi tooksid, on raamatukogudel erinevad meetodid. Üks võimalus on korraldada viivisevabu päevi, teine, karmim viis on lasta inkassofirmal lugejale võlanõue esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles