Viirused viisid arsti juurde 103 Viljandimaa inimest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsi pesta on oluline, et vältida viirustesse nakatumist.
Käsi pesta on oluline, et vältida viirustesse nakatumist. Foto: Ants Liigus

Terviseameti viirushaiguste statistika näitab, et Viljandimaa inimesed on tervemad kui Eesti keskmine. Eelmisel nädalal läks ülemiste hingamisteede viirusnakkutse pärast arsti juurde 103 Viljandimaa inimest.

Eestis tervikuna pöördus sama probleemiga arstide poole 3151 inimest, kusjuures 46 protsenti neist olid lapsed.

Kui hinnata haigestumust 100 000 elaniku kohta, siis on Viljandimaa näitaja 239,5 inimest ning terviseameti avalike suhete esindaja Iris Saluri teatel jääb see arv Eesti keskmisele alla.

Eelmisel nädalal varasemaga võrreldes Eestis suurt haigestunute hulga kasvu ei olnud. Viljandimaal see hoopis kahanes, sest kui 41. nädalal vajas arstidelt niinimetatud külmetushaiguste raviks abi 116 inimest, siis eelmisel nädalal oli neid 13 võrra vähem.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti Eestis 76 korral, kuid terviseameti teatel ei olnud need seotud gripiviirusega. Laboratoorselt ühtegi gripiviirust ei kinnitatud, peamiselt olid haigestumised seotud rinoviirustega.

Rinoviirused on tuntud nohu esilekutsujatena, mis tähendab, et haigestumisega kaasneb üldjuhul tugev nohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles