Korteri võib saada paari tuhande euroga

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaanis müüakse enampakkumisel kahetoalist korterit, mille alghind on 2175 eurot.
Suure-Jaanis müüakse enampakkumisel kahetoalist korterit, mille alghind on 2175 eurot. Foto: KV.EE

Võrreldes mitme teise maakonnakeskusega paistab Viljandi kinnisvaraturg silma kirka kriidina, sest inimesed tahavad siin elada ja kinnisvara on seega hinnas. Maakonnast võib küll leida ka paari tuhande eest müüki pandud kortereid, kuid isegi halvast seisukorrast ning ääremaisest asukohast hoolimata on need harvad erandid.

Viljandimaa kõige odavam korter on portaalis City24 pakkuda Õisus, kus ühetoalise eest küsitakse 2000 eurot, ja kv.ee lehel Suure-Jaanis, kus kahetoalise hinnasildil on 2175. Need on alghinnad, sest kohtutäitur on korterid pannud enampakkumisele.

Odavate eluruumide puhul tuleb ostjal mõistagi arvestada, et nende renoveerimisele kulub märkimisväärne summa ning need ei asu kõige magusamas kohas. Sellise elamispinna võib osta näiteks Kolga-Jaanis, kus neljatoalise korteri eest tahetakse 4000 eurot, või Mulgi vallas Pornusel, kus kahetoalise hinnaks on 4900 euro. Viljandi linna kõige odam korter on Malmi tänaval, kus tuleb ühe toa eest välja käia 8500 eurot. Samas saab Soe külas 9000 euro eest juba ühetoalise renoveeritud korteri.

Soe külas saab 9000 euroga renoveeritud korteri.
Soe külas saab 9000 euroga renoveeritud korteri. Foto: Kv.ee

Kui odavamate korterite eest küsitavad ruutmeetrihinnad on 40-50 eurot, siis keskmiseks tuli Pindi Kinnisvara analüüsi kohaselt septembris 941 eurot. See omakorda erineb märgatavalt keskmisest tehinguhinnast: viimase aasta jooksul on keskmine pakkumishinna ja tehinguhinna vahe olnud 27 protsenti.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman tõdes, et äärealastumine muutub väiksemates Eesti linnades üha suuremaks mureks, sest inimesed põgenevad Tallinna või Tartusse ja jätavad oma väärtusetu elupaiga tihti laokile.

"On mõned kirkad kriidid karbis, kus omavalitsused näevad kurja vaeva, et elu linnas sisse puhuda, kuid need on erandid," lisas ta ning tõi välja Viljandi, Rakvere, Kuressaare ja Haapsalu.

Soomani sõnul olid suurematest linnadest kõige odavamad korterid Valgas ja Kohtla-Järvel, kus oli septembris keskmine korteriomandi tehingu ruutmeetri hind vastavalt 116 ja 96 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles