Vald ootab turistide tulekut mööda Rohelisi Rööpaid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis Mõisakülas olnud kodukandipäevadel sai sõita päris oma kohaliku dresiiniga, mille ost oli osa Roheliste Rööbaste projektist.
Augustis Mõisakülas olnud kodukandipäevadel sai sõita päris oma kohaliku dresiiniga, mille ost oli osa Roheliste Rööbaste projektist. Foto: Erakogu

Kuigi kunagises raudteelinnas on alles vaid paarsada meetrit relsse, on Mulgi valla piirkonnajuhi Ervin Tambergi sõnul endiselt raudteeturism see, mis võiks Mõisakülla ja ühes sellega valda rohkem turiste tuua.

«Arendame Mõisakülast Viljandi poole vana raudteetammi. See on jalgsi, jalgrattal ja suuskadel matkamiseks,» selgitas Tamberg.

Viljandi vald on oma töö Roheliste Rööbaste matkarajaga juba teinud ja nüüd jääb lõunapoolsetel naabritel vaid vastu tulla, et saaks valmis Mõisaküla–Viljandi lõik. Mõisaküla poolt saab praegu raudteetammil matkata Abja-Paluojani ning seegi 11-kilomeetrine lõik on kohalike sõnul juba turistide huvi pälvinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles