Vanglast vabanenud vägistaja jätkas vargana (1)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua viin. Pilt illustreeriv!
Laua viin. Pilt illustreeriv! Foto: Elmo Riig

Viljandi kohtumajas sai varguse eest karistada 47-aastane Raul Kõlvald, kes mõisteti 2005. aasta novembris üheksaks aastaks vangi jõhkra vägistamise eest. Vabanemise järel on see tal juba neljas vargus.

Esimese varguse eest sai Kõlvald karistada üks päev enne seda, kui täitus kümme aastat talle vägistamise eest maakohtus langetatud süüdimõistvast otsusest. Toona mõistis kohus mehele tingimisi neljakuuse vangistuse aastase katseajaga. 2017. aasta sügisel oli kohus juba karmim ning mõistis varguselt tabatud Kõlvaldi taas süüdi, kuid nüüd juba reaalselt ligi kuueks kuuks ka vangi.

Veebruaris enne tähtaega katseajaga vabastatud Kõlvald seisis kohtu ees juba aprilli lõpus. Jällegi oli ta vahele jäänud varguskatsel ning kohus karistas teda 3 kuu ja 14 päeva pikkuse reaalse vangistusega. Tänavu 4. septembril kordus sama stsenaarium. Ainult et nüüd kohus Kõlvaldit enam vangi ei saatnud, vaid karistas järjekordse vargusekatse eest 1 kuu ja 27 päeva pikkuse vangistusega, mille juurde käis klausel, et seda ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane aasta jooksul toime uut kuritegu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles