Perearst vahetas haigla nõukogus välja endise linnapea

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helve Kansi on perearstina töötanud ligi 20 aastat, nüüdsest kuuub ta ka haigla nõukogusse.
Helve Kansi on perearstina töötanud ligi 20 aastat, nüüdsest kuuub ta ka haigla nõukogusse. Foto: Elmo Riig

Endine Viljandi linnapea Ando Kiviberg lahkus omal soovil siinse haigla nõukogust ning töö- ja terviseminister Riina Sikkuti otsusel saab nõukogu uueks liikmeks Viljandi perearst Helve Kansi. Kunagi varem pole ükski perearst haigla nõukogu liikmete hulka kuulunud.

“Perearsti kutsumine haigla nõukogu liikmeks ei ole just tavapärane,” kommenteeris otsust pressiteate vahendusel Viljandi haigla nõukogu esimees ja sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Agris Koppel. Et siinne haigla arendab Eestis ainulaadset pere- ja eriarstide ning sotsiaalvaldkonna koostöö projekti ning kavandab uut maakonna haiglat-tervisekeskust, kus on oluline roll perearstidel on Koppeli hinnangul perearstide hääle kõlamine oluline ka nõukogus.

Haigla nõukogust kutsutakse tema sooviavalduse alusel tagasi Ando Kiviberg ning nõukogu liikmeks nimetatakse neljaks aastaks Viljandi perearst Helve Kansi.

Viljandi haigla juhatuse esimehe Priit Tampere sõnul on otsus igati tervitatav. Tema sõnul on haigla viimastel aastatel püüdnud üha enam leida koos perearstidega, kuidas maakonna inimeste tervist toetada. "Hea meel on tõdeda, et doktor Kansi on alati olnud üks neist tublidest ja aktiivsetest perearstidest, kes osaleb aruteludel ning avaldab ka oma arvamust," lisas ta.

Viljandi haigla nõukogu koosolekud leiavad aset 5-6 korda aastas. Järgmine koosolek on 8. novembril.

Haigla nõukogusse kuuluvad lisaks Agris Koppelile ja Helve Kansile veel Viljandi volikogu eelarve- ja arengukomisjoni liige Malle Vahtra, maakonna puuetega inimeste nõukoja ja mittetulundusühingu Teeme esindaja Sirje Ilver ning rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles