Psühholoog pani kodumaa luuleridadesse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatut «Minu kodumaa» esitleti Viljandi linnaraamatukogus.
Raamatut «Minu kodumaa» esitleti Viljandi linnaraamatukogus. Foto: Erakogu

Viljandlanna, psühholoog Maria Teiverlaur on valmis saanud raamatu "Minu kodumaa". See tutvustab Eestimaad nii luulelises võtmes kui informeeriva tekstina ja on mõeldud ennekõike lastele. 

Autor tutvustab vast valminud lasteraamatut kui luuleraamatut Eestist ja eesti rahvakultuurist. Tema sõnul on seda võimalik kasutada ka eelkooli ja algklasside õppetöös lisamaterjalina. 

Eesti sajandaks aastapäevaks ilmunud teosest leiab rohkem kui 70 luuletust, mis vahelduvad neis käsitletavat täiendava informeeriva tekstiga. Teemad on näiteks Eesti sümbolid, rahvuseepose kangelased, legendid, erinevad paigad ja toidud ning traditsioonid, tähtpäevad ja kombed. 

Nii algab 160-leheküljeline "Minu kodumaa" luuletusega Kalevi saabumisest, jõudes edasi Linda kivi kaudu Ülemiste vanakeseni ja viimastes luuletustes kõneldakse näiteks Eesti teedest ja metsast. 

Raamat aitab Teiverlauri hinnangul õpetajal, lapsevanemal ja lapsel värvikamalt lahti mõtestada Eestiga seonduvat. Raamatu on illustreerinud kunstnik Ülle Meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles