Juhtkiri. Õõnes teade

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui soovitakse näidata, et riigijuhtimises on langetatud kiire ja resoluutne otsus, kasutatakse sõna «koheselt», justnagu kõlaks see tähtsamalt ja meelekindlamalt kui vana hea «kohe». Eile pärastlõunal saadetud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiteatest võis lugeda, et ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus Eesti Posti juhtkonnaga ning kohtumisel «otsustati koheselt peatada postiasutuste sulgemise protsess tänase seisuga ning otsida ühiselt pikaajalisemalt toimivat lahendust».

Kõlab, nagu koputanuks minister nõupidamislauale ja rääkinud selle kõrvale juttu, mis tõi suure ja sisulise muudatuse. Ainult et kui asja uurida, selgub, et kõrge poliitiku väljaütlemine puudutab neid postiasutusi, kellega on läbirääkimised alles pooleli. Niisiis tähendab «tänase seisuga» seda, et ei suleta neid kohti, mille sulgemist ei ole otsustatud. Aga lähemal ajal ootab Viljandimaal vähemalt viit postkontorit või -punkti kinnipanek. Võib oletada, et nendes paikades elavad inimesed, kelle arvates on kohalikku postiasutust vaja, ei pea ministri saavutust eriliseks võiduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles