Kellakeeramine tekitab vastandlikke seisukohti

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle nädala lõpus läheb Eesti üle talveajale, mis annab pühapäeval ühe tunni uneaega juurde. Kevaditi aga oleme sunnitud üleminekupäeval tunni võrra varem ärkama.
Selle nädala lõpus läheb Eesti üle talveajale, mis annab pühapäeval ühe tunni uneaega juurde. Kevaditi aga oleme sunnitud üleminekupäeval tunni võrra varem ärkama. Foto: freepik.com

Sel pühapäeval avaneb taas võimalus kauem magada, sest läheme suveajalt üle talveajale ning kell keeratakse tunni võrra tagasi.

Samal ajal käib nii Eestis kui kaugemal arutelu, millisele ajavööndile milline riik jääma peaks. Et võimalusi on kaks, ollakse ka Eestis kahel arvamusel. Loogilisi põhjendusi ja subjektiivseid hinnanguid leiab mõlema valiku kasuks.

Mõisaküla muuseumi juhataja Anu Laarmann ütles, et tema eelistab talveaega ning vanade inimeste jutu järgi oli just see vanasti õige Eesti aeg. «Pole normaalne, kui ma heidan õhtul magama ja päike paistab kardinate vahelt sisse,» lausus ta suveaja miinusele viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles