Viljandi linn pakub oksjonil nelja krunti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnu tänav 4 maja võib endale osta 1 euro eest.
Linnu tänav 4 maja võib endale osta 1 euro eest. Foto: Elmo Riig

Viljandi linn pakub müügiks kolme tühja krundi hoonestusõigust ning lisaks on oksjonile pandud raekoja kõrval asuv kunagine koolihoone, mis on aastaid enamasti tühjana seisnud.

Rohelisel tänaval paikneva 8262 ruutmeetri suuruse toomis- ja ärimaa ning Tallinna tänaval asuva 868 ruutmeetri suuruse tootmismaa ostmiseks saab pakkumisi teha teisipäeval kella 10-ni. Esmaspäeva lõunaks polnud kummagi kinnistu omandamiseks keegi pakkumist teinud, enampakkumise tingimusi oli mõlemal juhul vaadanud rohkem kui 300 inimest.

Rohelise tänava maatüki eest küsib linn vähemalt 33 000 eurot ning kümme korda väiksema Tallinna tänava krundi alghind on 3500 eurot.

Musta teel asuva 5972 ruutmeetri suuruse toomis- ja ärimaa oksjon kestab neljapäeval kell 10-ni. Tollegi kinnistu ostmise vastu polnud keegi esmaspäeva lõunaks veel sellist huvi üles näidanud, et oleks oma pakkumise teinud. Maatüki alghind on 24 000 eurot.

Ühe euro eest on aga võimalik osta Viljandi raekoja kõrval asuv Linnu tänav 4 maja ja maatükk. See tsaariajal koolimajaks ehitatud hoone on sel sajandil seisnud enamasti tühjana. Seal on korraldatud küll kunstinäitusi ja jõululaata ning paaril suvel tegutses seal pisike arhitektuuribüroo, kuid hoonet pole peaaegu saja aasta jooksul korralikult remonditud.

Linnavalitsus on püüdnud majale leida omanikku, kes selle korda teeks, kuid seni tulutult. Tänavu suvel jõudis ühe kinnisvarabüroo kaudu linnavalitsusse info, et hoonele on tekkinud huviline.

Algul oli plaan panna see müüki 10 000 euro suuruse alghinnaga, kuid volikogu istungil otsustati, et alghinnaks määratakse 1 euro. Küll aga peab ostja tasuma 10 000 eurot tagatisraha, mis makstakse talle tagasi, kui ta on saanud hoonele ehitusloa.

Et kinnistu müüakse hoonestusõigusena, jääb linnale õigus maa ja maja ostjalt tagasi võtta, juhul kui too ei alusta lepingus ettenähtud ajaks ehitust või ei saa seda korrektselt valmis. Sama maja puhul on korra seda lepinguklauslit juba kasutatud, sest hoonestusõigus oli käesoleva sajandi alguses mitu aastat Pärnu uue kunsti muuseumi oma. Et muuseum ei suutnud maja arendamiseks raha leida, võttis linn krundi tagasi.

Kinnistu ostmiseks on võimalus 6. novembrini, sest siis lõpeb enampakkumine. Teiste müügis olevate kruntidega võrreldes on huvi Linnu tänava maja vastu märgatavalt suurem, sest seda müügikuulutust on vaatamas käinud 750 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles