Kiivrita õnnetusse sattunud jalgratturi elu ripub endiselt juuksekarva otsas

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Olerexi juures oli reedel eluohtlike tagajärgedega kokkupõrge jalgratturi ning kaubiku vahel.
Viljandi Olerexi juures oli reedel eluohtlike tagajärgedega kokkupõrge jalgratturi ning kaubiku vahel. Foto: Kenno Soo

Reedel Viljandi ringteel Olerexi tankla juures kaubikuga kokku põrganud jalgratturist 75-aastasel naisel polnud kiivrit ning ta sai eluohtlikke vigastusi just peapiirkonda.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam ütles, et naine on endiselt haiglas, tema seisund on väga raske. «Loodame siiralt, et ehk meedikutel õnnestub siiski tema elu päästa,» ütles Sadam.

Õnnetuse täpsemad üksikasjad on veel selgitamisel.

Sadam lisas, et kuigi katsekiiver on seaduse järgi kohustuslik vaid alaealistele, võiks iga jalgrattal liikleja olenemata vanusest seda ohutusvahendit kanda.

«Kui autoga sõitjaid kaitsevad turvapadjad, turvavöö ning teinekord ka sõiduki metalne konstruktsioon, siis ratturi suurem turvalisus sõltub pimedal ajal peamiselt tema nähtavusest ning avariisse sattudes ka kiivri olemasolust,» rääkis Sadam.

Politsei soovitab eakatel ratturitel mõelda oma turvalisuse peale ning hankida endale rattasõiduks kiiver. Viimastel aastatel on olnud juhtumeid, kus kiiver võinuks säästa just eaka ratturi rasketest tagajärgedest. Oht ei peitu ainult liiklusõnnetustes. «Teinekord on olnud ka juhtumeid, kus eakas rattur kukub ise rattaga, lööb pea ära ning saab eluohtlikke vigastusi, mida saanuks kiivrit kandes vältida,» lisas Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles