Vigastatud herilaseviul on elulootust

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud herilaseviu sai Männimäe loomakliinikus esmaabi.
Vigastatud herilaseviu sai Männimäe loomakliinikus esmaabi. Foto: Siiri Mängli

Laupäeval teatas helistaja Eesti metsloomade ühingu infotelefonile, et Viljandimaal Ülde külas on vigastatud kulliline teist päeva katkise kõriga maas.

Viljandi loomade varjupaiga ja Eesti metsloomade ühingu piirkonna juht Siiri Mängli rääkis, et enamik kullilisi on Eestis looduskaitse all ja pärast info saamist läks ta kohe Ülde külla.

Verise rindkerega lind ära lennata ei jõudnud ning Mänglil õnnestus ta kinni püüda.

Tõenäoliselt on herilaseviu pugu rebenenud võitluses mõne teise loomaga ja kõik, mida ta sööb, kukub selle augu kaudu kehast välja.

Siiri Mängli viis vigastatud herilaseviu Männimäe loomakliinikusse. Ehkki kliinik otseselt metsloomadega ei tegele, on Mängli varemgi neilt sellistes olukordades abi saanud.

Loomakliiniku veterinaar Helen Valk konsulteeris metsloomadele spetsialiseerunud veterinaari  Madis Leivitsaga, puhastas linnu haava, andis esmaabi ning nüüd on herilaseviu Viljandi loomade varjupaigas metsloomaühingu hoole all.

Siiri Mängli sõnul soovitas Leivits lindu pisut toita. Võimalik, et lind on jäänud nälga, ega suuda seepärast lennata, sest väliselt tunduvad ta tiivad terved.

Looduses on herilaseviu toidulaual esikohal herilased, aga ta sööb ka teisi putukaid ning hiiri. Ravitoiduks soovitas Madis Leivits anda linnule kanafileed. Tema esialgse hinnangu kohaselt pole haav väga värske, sest on märgata, et see on hakanud servadest kokku kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles