Sissetallatud rajad kinnitavad lubamatut raudteeületust (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pidasid neljapäeval valvet Kalevi tänaval, kus keelusildi kõrvalt viib üle raudtee sissetallatud jalgrada, kuid turvaliselt üle rööbaste ei pääse.
Politseinikud pidasid neljapäeval valvet Kalevi tänaval, kus keelusildi kõrvalt viib üle raudtee sissetallatud jalgrada, kuid turvaliselt üle rööbaste ei pääse. Foto: Marko Saarm

Viljandi politseinikud võtsid luubi alla raudteeohutuse ning kontrollisid neljapäeval lisaks sõidukijuhtide käitumisele jalakäijaid ülekäikudel ning kohtades, kuhu inimesed ise on ülekäiguraja tallanud.

Kui Sakala umbes 15 minutit enne kell 13.12 väljuma pidavat Elroni rongi Pärnu maantee ülesõidu juurde jõudis, hakkas kohe silma mees, kes ületas raudteed lubamatus kohas, astudes liipritele otse sildi kõrvalt, mis keelab jalakäijatel raudteel kõndida. Ülekäigukoht on Kantreküla-poolsel kõnniteel ning raudteejaamapoolne rada on keelutsoon, ehkki ka sealt sammutakse palju üle.

«Nagu autojuhtimisel on ka rongijuhtimisel vaja arvestada, et inimene võib ootamatult teele astuda,» lausus Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Loomulikult proovib rongijuht sel juhul vältida otsasõitu, rakendades kiirpidurdust ning andes tugevat helisignaali, et inimene lähenevat masinat ikkagi märkaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles