Politsei väljakutsemaratoni algus tõi teate Viljandimaa koduvägivallast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei annab täna oma Facebooki lehel teada päeva jooksul saadud väljakutsetest.
Politsei annab täna oma Facebooki lehel teada päeva jooksul saadud väljakutsetest. Foto: Kuvatõmmis

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) postitab reedel kella 9 hommikust kuni laupäeva hommikuni oma Facebooki seinale infot numbrile 112 tulnud väljakutsete kohta.

Teated ilmuvad lehele tunniajase viitega ning kui esimesed kolm postitust rääkisid Tallinna juhtumitest, siis neljandana tuli teade lähisuhtevägivalla kohta Viljandimaal. Teataja sõnul oli üks inimene rünnanud oma pereliiget.

Koduvägivald on politseile üks keerulisemaid ja samas üks tihemini esinevaid probleeme. Näiteks eelmisel nädalavahetusel oli maakonnas kolm sellist juhtumit, kus politseipatrull pidi käima lahendamas kodutüli.

Täna ja homme laekunud kõnedest avaldatakse teade suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus ning mitte kahjustada võimalikke menetlusi.

Politseiniku Maarja Punaku sõnul joonistub 24 tunni jooksul Facebooki lehele postitatust pilt sellest, milline on korrakaitsjate silme läbi üks keskmine reede Eestis ning kuidas näeb välja politseinike argipäev.

Väljakutsete vahele pannakse ka 13 videolugu politseinikest, kes kirjeldavad oma enim meelde jäänud väljakutseid. «Nende hulgas on ammusi juhtumeid ja üsna värskeid, traagilisi ja raskeid, kuid ka koomilisi ja absurdseid,» rääkis Punak. «Loodetavasti ilmestavad need väljakutsed kõige paremini politseitööd, kus välja sõites ei tea sa tegelikult kunagi, mis sind ees võib oodata.»

Keskmiselt laekub hädaabinumbrile 112 ööpäeva jooksul umbes 4000 telefonikõnet üle Eesti ja politseinike reageerimist vajab ligi 400.

Reedel algav Facebooki väljakutsete maraton on järjekorras juba kuues. Politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehte saavad lugeda ka need inimesed, kellel pole portaalis kontot. Politsei lehe leiab aadressil www.facebook.com/politseijapiirivalveamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles