Repliik. Odavate riiete tõeline hind

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel sattusin vaatama Andrew Morgani dokumentaalfilmi «Tõeline hind» («The True Cost»), mis räägib sellest, kuidas ja mis hinnaga valmivad Aasias need rõivad, mis siin odavalt maha müüakse, õhutades niiviisi inimesi ikka ja rohkem tarbima. Puuvilla saamiseks mürgitatakse põlde, kangaid värvides kasutatakse meeletul hulgal vett, naised ja lapsed töötavad olematu raha eest masendavates tingimustes, 2013. aastal hukkus Bangladeshis Rana Plaza rõivavabriku varingus üle 1000 inimese ...

Enne selle filmi vaatamist ma ei mõelnud, et tekstiilitööstus on naftatööstuse järel kõige rohkem loodust reostav majandusharu.

Meid aga ahvatletakse järjest enam uusi asju ostma. Viljandiski ju avati äsja ühe kaubakeskuse juurdeehitises tervelt kaks kiirmoe poodi. Teisalt pole kasutatud rõivaid kuhugi panna. Ära visata nagu ei raatsi, ent kellelgi ei ole neid ka tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles