Euroopa kutseoskuste nädala puhul tuleb oskuste öö  

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolid pakuvad mitmekülgset programmi, kust leiab kunsti, muusikat, tehnikat, maitsvat toitu, teatrit, tööstust, elektrit, mänge, kokkupuudet loomadega ja harivaid töötubasid.
Koolid pakuvad mitmekülgset programmi, kust leiab kunsti, muusikat, tehnikat, maitsvat toitu, teatrit, tööstust, elektrit, mänge, kokkupuudet loomadega ja harivaid töötubasid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

8. novembril on Euroopa kutseoskuste nädala osana Eestis suur kutsekoolide oskuste öö. Kolmandat korda teoks saava üle-euroopalise teemanädala deviis on "Avasta oma anne". Sellest inspireerituna avavad kutsekoolid mitmekülgsete programmidega ühel õhtul uksed, et tutvustada mitmesuguste tegevuste kaudu oskusõppe eriilmelisust.

Sihtasutuse Innove kutsehariduse maine valdkonna juhi Liina Reinsaare sõnul avastab aasta-aastalt üha rohkem täiskasvanuid oskusõppe.

"Tegelikult ei pea nii kaua ootama ja oma tõelise kire ja ande võib leida juba varem. Just sellepärast kutsumegi valdavalt õhtusel ajal toimuvale oskuste ööle oma annet avastama kogu perega, sest tegevusi leidub igas vanuses huvilistele. Koolide programmid on väga mitmekülgsed, sealt leiab kunsti, muusikat, tehnikat, maitsvat toitu, teatrit, tööstust, elektrit, mänge, kokkupuudet loomadega, harivaid töötubasid, tasuta teenuseid ning veel palju muud huvitavat. Osa koole alustab ka juba päevasel ajal," rääkis Reinsaar.

Oskuste ööl osaleb 20 Eesti kutsekooli. Viljandile lähimad kutsekoolid, kes sellest osa võtavad, on end praeguseks kirja pannud näiteks Järvamaalt, Pärnust ja Tartust. Pakutava ülevaate leiab kutsehariduse infoportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles