KredEx tutvustab gümnasistidele kohalikke tööandjaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Viljandimaa ahvatlevamaid tööandjaid on aktsiaselts Cleveron.
Üks Viljandimaa ahvatlevamaid tööandjaid on aktsiaselts Cleveron. Foto: Elmo Riig

Tänasest saavad gümnaasiumi õpilased kandideerida KredExi karjääriretkedele, mida Viljandimaal korraldatakse kolmandat korda. Et innustada noori ettevõtlikkusele ja hõlbustada nende karjäärivalikuid, viib KredEx IX–XII klassi õpilased kokku kodukandi tööandjatega.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Jarmo Liiveri sõnul on seni üle Eesti ligi 700 noorele tutvustatud nende kodupiirkonna tööandjaid, et näidata karjäärivõimalusi ja viise, kuidas saab panustada oma kodukandi arengusse pärast õpingute lõppu.

«Erinevate ametitega tutvumine aitab noortel paremini tulevikuga seotud valikuid teha. Ka tänavu on ühel või paaril Viljandimaalt pärit klassil võimalik projektis kaasa lüüa,» selgitas Liiver ning lisas, et ka tööandjate huvi on aasta-aastalt kasvanud. «Kõik edukad tööandjad saavad aru, et ennast tuleb noortele tutvustada juba väga varakult.»

Karjääriretkedel avaneb õpilastele võimalus tutvuda ühe päeva jooksul kolme Viljandimaa​ ettevõttega. Mõnes neist saavad noored ka ise tööd proovida ja käed külge panna.

Et kõigil klassidel oleksid võrdsed võimalused karjääriretkedel osalemiseks, korraldab KredEx konkursi ja ootab 31. oktoobriks IX–XII klasside motivatsioonikirja või -videot aadressil ekskursioon@kredex.ee. Noori julgustatakse just uut video võimalust kasutama. Video tuleb üles laadida kas oma kooli Facebooki või Youtube’i ning seejärel saata link eelnimetatud aadressile.

Kõigi laekunud soovide seast valitakse 6. novembriks välja klassid, kes tänavu ekskursioonidel osalevad.

Karjääriretked on novembris peale Viljandimaa veel Saaremaal,​ Pärnumaal,​ Lääne-Virumaal, Harjumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal ja Tartumaal.

Ettevõtete tutvustamise ja karjääriretkede korralduse eest vastustab KredEx ja retki rahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles