Kui õuna sees on uss, tasub see ära süüa kui väärt valguallikas. Vähemasti nii ütles teadur Kätrin Karu, lisades veel, et sama lugu on vaarikate, ploomide ja hernestega. «Kui muidugi on läbinisti ussitanud hernekaun, siis seda läbiseeditud pudi ei ole mõtet süüa, aga ilusas hernes on ussike ainult selleks, et hernes paremini maitseks.»
Tellijale
Valgurikas putukaleib pole enam kauge tuleviku toit
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätrin Karu on toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse nooremteadur ning huvi putukate toiduks kasutamise vastu tekkis tal juba mõne aasta eest.