Küünlad toovad hukkunud nähtavale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna prefektuuri töötajad süütavad täna küünlad paikades, kus viimase kolme aasta jooksul on pimedal ajal hukkunud jalakäijad ja jalgratturid. Novembripimeduses helendama löövate tuledega tahavad politseinikud meelde tuletada, kui vajalik on kanda helkurit või paigaldada rattale latern.

14 hukkunust, keda küünaldega mälestatakse, kaotasid kolm elu Viljandimaal. Üks tuli läidetakse Mudistes, teine Sultsi—Abja-Paluoja maanteel Kaera bussipeatuse ligidal ning kolmas Mustla ja Suislepa vahel Anni bussipeatuse läheduses.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar sõnas, et kvaliteetne helkur on kindlasti hädavajalik asulavälisel teel, kus valgustust pole.

«Politsei jaoks leitakse alati vabandusi stiilis «Helkur on teise jope taskus», kuid trahvist pääsemise asemel peaks tähtis olema ellujäämine,» toonitas ta.

Saar lisas, et vihmamärjalt tänavalt vastu peegeldavate autotulede ja tänavavalgustuse käes ei pruugi tumedates rõivastes jalakäijat linnaski näha olla ja uue liiklusseaduse järgi on ka asulas kohustuslik helkurit kanda.

Kui jalakäijad peavad nähtavakstegemiseks kandma helkurit, siis jalgratturitel on sellest aastast kohustuslik punane tagumine ja valge esimene tuli. Lisaks helkurile saab end märgatavaks teha taskulampi või mõnda vilkuvat valgusallikat kasutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles